vissza

Hírek

A képre kattintva galéria nyílik!

Jótékonysági koncert a szíriai keresztény gyermekekért

A Washingtoni Magyar Ház támogatásával megvalósult jótékonysági hangverseny célja a Szíriában élő keresztény gyermekek megsegítése volt. A budapesti Szent Kereszt Plébánián szép számmal összegyűlt közönség több fantasztikus kórust és kórusművet is meghallgathatott. A rendezvényen beszédet mondott Dr. Ujházi Lóránd Atya, valamint Hanna Ghoneim, a Szír Mekita Egyház vikáriusa is. Elhangzott, hogy mennyire nagyon fontos a keresztény közösségek humanitárius megsegítése, az iskolák helyreállítása és támogatása Szíriában. A rendezvényt a Szent Kereszt Plébánia és a Rotunda kórus szervezte, fővédnökei Dr. Erdő Péter bíboros esztergom-budapesti érsek és Riz Levente polgármester voltak.

A Washingtoni Magyar Ház ezzel a rendezvényen készült gyönyörű fotósorozattal, valamint Lóránd Atya gondolatával kíván boldog készülődést a Karácsonyra advent harmadik vasárnapján.

Advent harmadik vasárnapján Lukács evangéliumát vesszük a kezünkbe, amikor különböző társadamil csoportokhoz tartozó emberek megkérdezik Keresztelő Jánost, hogy mit tegyenek, hogy elnyerjék az üdvösséget. János azt mondja, akinek két ruhája van ossza meg azokkal akiknek egy sincs. Ugyanígy beszél az ételről is. Nem azt várja, hogy az egyetlent adja oda, nem hősiességet. hanem igazságosságot, szolidaritást várja. Nagy öröm, hogy kétezer év távlatában, napjaink problémáira ily módon mi is ezzel a szemlélettel tudtunk felelni, amikor adhattunk, és megszervezhettük ezt a jótékonysági koncertet. A bevételt egy sokat szenvedett keresztény közösség, a melkita keresztény gyerekek karácsonyi ajándékára fordítják. Szerettük volna, ha nemcsak a nagy szervezetek, hanem a kis közösségek is kifejezik együttérzésüket, és ily módon elhiszik az emberek, hogy ők is aktív részesei az eseményeknek. Mindenki tehet, sőt kötelessége tenni annak érdekében, hogy annak, akinek egy ruhája sincs annak adjon, jelen esetben a melkita keresztény gyerekeknek, ezzel is segítve a szíriai keresztényeket, hogy a szülőföldjükön maradhassanak. 

 Photo: Perl János / Perl Creative

FacebookTwitterSkypeLinkedInE-mailNyomtatás

Még több olvasnivaló

útravaló

„A magyarság nem kalapdísz, hanem a szíve mélyében viseli a magyar, mint tenger csigája a gyöngyét.” (Gárdonyi Géza)

„Fedor István, A Washingtoni Magyar Ház elnöke és felesége Erika fantasztikus, hogy mennyire őszinte lelkesedéssel és gondviselő szeretettel szervezik a magyar programokat. Segítségükkel az eredeti magyar kézi hímzéssel díszített kollekcióm nagy sikerrel debütált és aratott sikert az Amerikai Egyesült Államokban.”
(Hrivnák Tünde, divattervező)

Hírlevél

Iratkozzon fel, ha rendszeresen értesülne magyar értékekről, aktuális és közelgő programokról!

Partnereink

* Our programs are hosted at the Marymount University

© 2018 American Hungarian Heritage House. All Rights Reserved. | Adatvédelmi szabályzat