Hírek

A Marymount Egyetem újonnan beiktatott elnökével írt alá együttműködési megállapodást a Széchenyi István Egyetem

2019. március 28-án beiktatták Dr. Irma Becerra-t, az amerikai Marymount Egyetem (MU) 7. elnökét a Virginia állambeli Arlingtonban. A Michael F. Burbridge — az arlingtoni katolikus egyházmegye püspöke — által celebrált avatási szertartáson és ünnepségen több mint száz tengerentúli küldött vett részt. Magyarország részéről az ünnepségen Dr. Szabó László Magyarország washingtoni nagykövete, Dr. Szeverényi Ivonn, Dr. Jókay Károly a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság ügyvezető igazgatója, Dr. Lukács Eszter, a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) oktatási rektorhelyettese, Dr. Komlósi László nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori megbízott, valamint Makai Attila, a Nexcon ügyvezető igazgatója vettek részt.

Az amerikai  Marymount Egyetem és a magyarországi Széchenyi István Egyetem között létrejött együttműködési megállapodást Dr. Irma Becerra és Dr. Lukács Eszter írták alá 2019. március 29-én. A megállapodás kutatási együttműködésekre, illetve oktatói és hallgatói cserére terjed ki. A rendezvényen részt vettek:  Dr. Edward H. Bershoff a Marymount Egyetem Felügyelő Bizottságának elnöke, Dr. Joseph Foster a MU alelnöke, Stefan J. Fedor az MU felügyelő bizottságának tagja és a Washingtoni Magyar Ház elnöke, Dr. Szeverényi Ivonn, Dr. Jókay Károly, az Amerikai-Magyar Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója, Dr. Komlósi László az SZE nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori megbízottja, és Makai Attila, a Nexcon vezérigazgatója.

A Washingtoni Magyar Ház elnöksége büszke rá, hogy ezúttal is segíthette a magyar és amerikai oktatásügyi együttműködési kapcsolatokat.

FacebookTwitterSkypeLinkedInE-mailNyomtatás

Még több olvasnivaló

útravaló

„Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem.” (Bessenyei György)

„Fedor István, A Washingtoni Magyar Ház elnöke és felesége Erika fantasztikus, hogy mennyire őszinte lelkesedéssel és gondviselő szeretettel szervezik a magyar programokat. Segítségükkel az eredeti magyar kézi hímzéssel díszített kollekcióm nagy sikerrel debütált és aratott sikert az Amerikai Egyesült Államokban.”
(Hrivnák Tünde, divattervező)

Hírlevél

Iratkozzon fel, ha rendszeresen értesülne magyar értékekről, aktuális és közelgő programokról!

Partnereink

* Our programs are hosted at the Marymount University

© 2018 American Hungarian Heritage House. All Rights Reserved. | Adatvédelmi szabályzat