vissza

Hírek

A képre kattintva galéria nyílik!

A Washingtoni Magyar Ház és a Marymount University Magyar Örökség rendezvénye

A Washingtoni Magyar Ház és a Marymount University közös szervezésében komplex, magyarságot bemutató rendezvényen vettek részt a washingtoni Georgetown Gimnázium diákjai. 
Az érkező amerikai diákokat magyar gulyással és pogácsával kínálták. A Washingtoni Magyar Ház elnöke Stefan J. Fedor előadást tartott a Hungarikumokról és a Kárpátaljai Magyarságról, ezekben a témákban a diákok kiállítást is megtekinthettek. Hrivnák Tünde Pro Urbe díjas divattervező ruhakölteményein megfigyelhették, hogyan élhet tovább a magyar népművészet a 21. században, innovatívan. Dr. Stephanie Ellis Foster előadást tartott a Marymount University nagysikerű magyarországi tanulmányi kirándulásáról. A sikeres rendezvény a Tisza Ensemble táncházával zárult, melyet Cathy Lemont vezetett.
Köszönjük, hogy jelenlétével megtisztelte a rendezvényt Gaál Emese, a Washingtoni magyar Nagykövetség kulturális attaséja.

FacebookTwitterSkypeLinkedInE-mailNyomtatás

Még több olvasnivaló

útravaló

„Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem.” (Bessenyei György)

„Fedor István, A Washingtoni Magyar Ház elnöke és felesége Erika fantasztikus, hogy mennyire őszinte lelkesedéssel és gondviselő szeretettel szervezik a magyar programokat. Segítségükkel az eredeti magyar kézi hímzéssel díszített kollekcióm nagy sikerrel debütált és aratott sikert az Amerikai Egyesült Államokban.”
(Hrivnák Tünde, divattervező)

Hírlevél

Iratkozzon fel, ha rendszeresen értesülne magyar értékekről, aktuális és közelgő programokról!

Partnereink

* Our programs are hosted at the Marymount University

© 2018 American Hungarian Heritage House. All Rights Reserved. | Adatvédelmi szabályzat