Magyar értékek

Szent István

Szent István király, Magyarország fővédőszentjeElső, államalapító, szent királyunk, hazánk fővédőszentje életét és művét idézz... Tovább »

Egri Bikavér

 Magyarország újkori bortörténelmének első védett eredetű bora az Egri Bikavér (1997 az Egri Bikavér Szabályzata). Ez a házasított v... Tovább »

Bajai Halászlé

Halászlét ma nemcsak a halászok, vízen járók esznek, hanem amióta a XIX. század második felében bekerült a polgári konyhába, nemzetközil... Tovább »

Pannonhalmi Apátság

A pannonhalmi Bencés Főapátság mind építészeti struktúrájában, mind eszmevilágában folyamatosan fejlődött. Könyvtára több mint 300eze... Tovább »

Golyóstoll

Bíró László József magyar újságíró, festőművész, feltaláló, nevét világhíressé tette legismertebb találmánya, a golyóst... Tovább »

Fröccs

A fröccs több mint 50 féle fajtája - a bor és a szikvíz arányának és mennyiségének változatásával- a magyar gasztronómia szerves része... Tovább »

« előző1 2 következő »

útravaló

„Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem.” (Bessenyei György)

„Fedor István, A Washingtoni Magyar Ház elnöke és felesége Erika fantasztikus, hogy mennyire őszinte lelkesedéssel és gondviselő szeretettel szervezik a magyar programokat. Segítségükkel az eredeti magyar kézi hímzéssel díszített kollekcióm nagy sikerrel debütált és aratott sikert az Amerikai Egyesült Államokban.”
(Hrivnák Tünde, divattervező)

Hírlevél

Iratkozzon fel, ha rendszeresen értesülne magyar értékekről, aktuális és közelgő programokról!

Partnereink

* Our programs are hosted at the Marymount University

© 2018 American Hungarian Heritage House. All Rights Reserved. | Adatvédelmi szabályzat